Auto en vrachtwagen

We controleren geparkeerde voertuigen in de stad. Op plekken waar je moet betalen voor een parkeerplaats, controleren we of dat is gebeurd. Voor mensen met een fysieke beperking en taxi’s zijn er speciale parkeerplaatsen. We controleren of deze juist worden gebruikt. We controleren in de binnenstad hoe zwaar de lading van vrachtauto’s is. Zo voorkomen we schade aan werfkelders en straten.

Juist parkeren

We controleren of auto’s juist geparkeerd staan. We kijken bijvoorbeeld of parkeerplaatsen voor mensen met een fysieke beperking juist worden gebruikt en of auto's doorgangen blokkeren. Als we een melding krijgen, gaan we op de plek kijken. Ook letten we hierop tijdens onze wijkrondes.

Betaald parkeren

Iedere dag controleren we met vier scanauto’s of mensen hebben betaald voor het parkeren van hun auto. Als dit niet zo is, krijgen zij een boete.

Milieuzones

Met 21 camera’s controleren we het gebruik van de milieuzone. Auto’s op diesel met lage emissieklassen mogen niet in de milieuzone komen. Als dit wel gebeurt, krijgen zij een boete.

Zwaar verkeer

Iedere dag controleren we in het wervengebied in de binnenstad op te zwaar verkeer. We wegen de vrachtwagens. Als de vrachtwagen zwaarder is dan mag, krijgt de chauffeur een boete. We controleren het vrachtwagenverbod in de binnenstad met behulp van camera's.

Domplein

Met 2 camera’s controleren we het verkeer op het Domplein. Voertuigen die niet over het Domplein mogen rijden, krijgen een boete.

Wrakken

We controleren of er auto- en fietswrakken op straat staan. Als dat zo is, verwijderen we deze. Als we een melding krijgen, gaan we op de plek kijken. Ook letten we op wrakken tijdens onze wijkrondes.

Taxihandhaving

We controleren of taxi’s in het bezit zijn van een taxivergunning.